Czasem trzeba dodać życiu nieco kolorów. Tym razem propozycja na różowo. Pięknie dekoruje stół i znika w mgnieniu oka. Dzieci za każdym razem zachwycone.

Składniki

1/2 szklanki majonezu

1/2 łyżki musztardy stołowej

1/2 łyżeczki soli

1/2 łyżeczki białego pieprzu

1 łyżka buraków (mogą być tarte lub wiórki ze słoika)

4 jajka

osoby

Wykonanie

  1. Jajka gotujesz na twardo i zostawiasz do ostygnięcia.
  2. Blendujesz (tzw. żyrafą) majonez, przyprawy i buraczki na gładką masę.
  3. Masą dekorujesz ugotowane i obrane jajka.

W okresie wielkanocnym podaję z rzeżuchą. Mało roboty, duży efekt. Smacznego 🙂

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This