Danie proste i smaczne, a jednocześnie dość oryginalne. Na imprezach znikają od ręki. Czas przygotowania: 15 minut, porcja na 1 osobę.

Składniki

2 jajka

2 łyżki majonezu

2 łyżeczki musztardy francuskiej

szczypta soli

szczypta świeżo mielonego pieprzu

 

osoba

Wykonanie

    1. Jajka gotujesz na twardo.
    2. Po ugotowaniu wkładasz do zimnej wody na 5 minut.
    3. Obierasz jajka i kroisz na połówki.
    4. Na każdą połówkę nakładasz pół łyżki majonezu i pół łyżeczki musztardy francuskiej.
    5. Posypujesz pieprzem i solą.

Podaję z drobno posiekanym korniszonem. Smacznego 🙂

 

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This