W sezoenie ze świeżych malin, a w zimie z mrożonych. Na poprawę nastroju i „owocowego smaka”. Jako dodatek (sos) do naleśników lub po prostu do picia.

Składniki

1 szklanka przegotowanej wody
2 szklanki malin (mogą być truskawki)
1 szkanka borówek amerykańskich
1 szklanka mleka sojowego
2 łyżki soku z cytryny
1/2 łyżeczki imbiru mielonego
1/2 łyżeczki cynamonu
1/2 łyżeczki płynnego miodu gryczanego

Wykonanie

Maliny i borówki myję i wrzucam do wysokiego naczynia. Dodaję wodę, miód, mleko i przyprawy. Wszystko dokładnie blenduję. Oczywiście ilością wody i mleka można regulować intensywność smaku i koloru. Pycha!

maliny-jagody-1

Zdarza mi się z tego koktailu robić domowe lody. Nic prostrzego, wystarczy mieć w domu foremki do lodów i zostawić je w zamrażalce na 2 godziny.

 

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This