Najprostsze naleśniki pod słońcem. Pasują się do każdego nadzienia. Czas przygotowania: 30 minut, porcja na 4 osoby.

Składniki

1 jajko
2 szklanki wody gazowanej
szczypta soli
1 łyżeczka stewii
1 łyżka oleju roślinnego
1 szklanka mąki pszennej
 

Wykonanie

  1. Wszystkie składniki miksujesz na gładką masę.
  2. Smażysz naleśniki na patelni do naleśników lekko wysmarowanej olejem.

Dzieciaki bardzo lubią suche naleśniki, dlatego czasem specjalnie dłużej smażę z każdej strony nieco grubsze i mniejsze naleśniki. Dzięki temu są chrupiące i sztywne. Znikają jeszcze ciepłe.

To wszystko. Serio. Smacznego 🙂

osoby

minut

nie nadaje się do mrożenia

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This