Jeśli nie masz czasu stać przy kuchni i chcesz mieć obiad gotowy w niecałą godzinę, to jest przepis dla ciebie. Porcja na 4 osoby.

Składniki

0,5 kg polędwicy wieprzowej

2 marchewki

1 cebula

1 pietruszka

4 łyżki oleju 

1,5 łyżeczki słodkiej mielonej papryki

1 łyżeczka soli

1,5 łyżeczki pieprzu mielonego

1,5 rozmarynu suszonego

1 łyżka musztardy francuskiej

 

osoby

Wykonanie

  1. Zmieszaj składniki marynaty: olej, sól, pieprz, rozmaryn, paprykę, musztardę.
  2. Wsmarowujesz marynatę w polędwicę i zostawiasz w lodówce na kilka godzin (min. 2h).
  3. Obierasz marchewkę, pietruszkę i cebulę i kroisz na grubsze plastry.
  4. Wkładasz polędwicę do żaroodpornego naczynia i dosypujesz warzywa.
  5. Pieczesz w tempeaturze 190 stopni przez ok. 40 minut.
  6. Podajesz w sosie własnym z upieczonymi warzywami.

 

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This