Taki mały, a tak cieszy. Warstwa owoców, warstwa kremu kakaowego i znowu owoce. A do tego odrobina czekolady i uśmiech na każdej twarzy murowany.

Składniki

1/2 szklanki drylowanych wiśni z syropu (kompotu, soku)
2 duże łyżki serka mascarpone
1 łyżeczka kakao
1 łyżeczka cukru pudru
2 łyżki śmietanki 30%
2 łyżki soku z limonki
listek mięty cytrynowej

 

Wykonanie

Wiśnie wyjmuję z syropu i osuszam na ręczniku papierowym.

IMGP1926

Śmietankę miksuję przez 2 minuty żeby zrobiła się puszysta.

Dodaję do niej serek mascarpone, cukier, kakao i sok z limonki. Miksuję na puszystą masę.

Układam warstwami: wiśnie, krem kakaowy, znowu wiśnie.

Wstawiam do lodówki na ok. godzinę. Dekoruję liściem mięty cytrynowej i przysmak gotowy.

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This