Śniadaniowy przysmak, można przgotować wieczorem, a rano tylko dopracować szczegóły. Krucha szynka, twarożek, rzodkiewka i rukola to przepyszne połączenie.

Składniki

10 plastrów szerokiej szynki

3 rzodkiewki

250 g mielonego twarogu

1 łyżka śmietany 18%

szczypta soli

 szczypta pieprzu

szklanka rukoli w całości

szczypiorek do dekoracji

 

osoby

Wykonanie

  1. Twarożek mieszasz z przyprawami i śmietaną na gładką masę.
  2. Rzodkiewkę myjesz, kroisz w drobną kostkę i mieszasz z twarożkiem.
  3. Rukolę myjesz i osuszasz.
  4. Na plasterku szynki układasz kilka listków rukoli, nakładasz łyżkę twarogu i delikatnie zawijasz.
  5. Każdą roladkę przewiązujesz szczypiorkiem dla dekoracji (i smaku).

Twarożek można przygotować wieczorem i zostawić na noc w lodówce. Wtedy rano jest już o wiele mniej roboty. Smacznego 🙂

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This