Sycąca sałatka, czasem serwuję zamiast obiadu. Czas przygotowania: 40 minut, porcja na 2 osoby.

Składniki

1 filet z łososia (bez skóry i ości)
1 łyżka oleju
1 łyżeczka oregano
1 łyżeczka soku z cytryny
szczypta soli
szczypta pieprzu
1 szklanka makaronu razowego
1 jabłko

 

osoby

Wykonanie

  1. Łososia posypujesz pieprzem, oregano i polewasz olejem oraz sokiem z cytryny. Kładziesz w naczyniu żaroodpornym i pieczesz w temperaturze 180 stopni przez 25 minut.
  2. Makaron gotujesz według przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron wsypujesz do miski.
  3. Dodajesz pokrojone w kostkę jabłko.
  4. Wyjmujesz łososia z piekarnika i czekasz aż ostygnie.
  5. Gotujesz 1/2 opakowania mrożonej zielonej fasolki wegług instrukcji na opakowaniu. Wrzucasz do miski z makaronem.
  6. Łososia rozdrabniasz widelcem na dowolnej wielkości kawałki i wrzucasz (wraz z sosem z pieczenia) do miski z makaronem.
  7. Całość mieszasz delikatnie, doprawiasz solą do smaku i posypujesz świeżą natką pietruszki.

 

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This