Pomysł na drugie śniadanie, uzupełnione o owocowe batoniki bezcukrowe, pestki i orzechy. Tortilla jest alternatywą dla zwykłej, codziennej kanapki. Równie świetnie pomysł sprawdza się na piknikach, wycieczkach, w podróży i na domowych przyjęciach.

Składniki

1 opakowanie gotowych tortilli 

15 dag pieczonego schabu (kliknij sobie przepis)

szklanka rukoli

6 plastrów sera żółtego

 

dodatek do drugiego śniadania: batoniki owocowe, pestki dyni, orzechy nerkowca

tortilek

Wykonanie

  1. Tortille przecinasz na pół.
  2. Na każdej połowie układasz: plasterek sera żółtego, podłużny kawałek pieczonego schabu (dość grubo ukrojony) i kilka liści rukoli.
  3. Zawijasz w rulonik.

Podaję na zimno, ale oczywiście można podpiec w piekarniku. Wtedy podaję bez rukoli, której pieczenie nie służy. Zamiast niej można dodać pomidora, na ciepło idealnie pasuje do zestawu.

Tortille na drugie śniadanie zawijam w folię spożywczą. Łatwo się je transportuje i wygodnie zjada „w biegu”. Zawsze drugie śniadanie uzupełniam dodatkami: bezcukrowy, owocowy batonik, orzechy, pestki dyni itd.

buri-beri

 

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This