Twarożek śniadaniowy z dynią i korniszonem to najpyszniejsze śniadanie na mojej liście smakołyków śniadaniowych. Delikatny ser biały i chrupiące dodatki.

Składniki

250 dag sera białego

1 łyżka jogurtu naturalnego

szczypta soli

szczypta pieprzu

2 ogórki konserwowe (korniszony)

1 mały pomidor

1/4 szklanki pestek dyni 

 

osoby

Wykonanie

  1. Ogórki kroisz w drobną kostkę.
  2. Pomidora (odpestkowany jeśli wolisz) kroisz w drobną kostkę.
  3. Pestki dyni prażysz przez 4 minuty na rozgrzanej, suchej patelni.
  4. Ser rozdrabniasz widelcem, dodajesz przyprawy i jogurt. Porządnie mieszasz.
  5. Dodajesz warzywa i delikatnie mieszasz.
  6. Przed podaniem posypujesz pestkami dyni.

Na wiosnę i w lecie uzupełniam o natkę pietruszki, szczypiorek. Czasem kupuję ogórki chilli lub ogórki czosnkowe, co wzbogaca smak twarogu. Smacznego 🙂

Nie przegap żadnego wpisu

Nawet jeżeli podoba ci się to, co czytasz na moim blogu, szansa że tu wrócisz jest prawie żadna. W internecie co chwilę coś odwraca naszą uwagę. Chyba że zapiszesz się na mój newsletter – wtedy wyślę ci maila, kiedy tylko pojawi się tu coś ciekawego.

Te wpisy również mogą cię zainteresować:

Shares
Share This